Persoonlijke Gezondheidscheck

Na het invullen van de Risicotest, krijgt u de mogelijkheid om uw leefstijl nog uitgebreider te testen. Dit kan via de Persoonlijke Gezondheidscheck. Door een gezonde leefstijl kunt u de kans op ziekten zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte en nierschade kleiner maken. Dit is iets wat u zelf kunt doen door aanpassingen in uw dagelijks leven.

De vragen van de Persoonlijke Gezondheidscheck

In de Persoonlijke Gezondheidscheck wordt er gevraagd naar verschillende onderwerpen die iets zeggen over uw gezondheid en uw leefstijl. Denk dan bijvoorbeeld aan bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Daarnaast wordt er ook nog gevraagd naar motivatie om uw leefstijl te veranderen en uw persoonlijke voorkeur bij een eventuele aanpak van uw leefstijl. Dit wordt gevraagd zodat adviezen aan het einde zo goed mogelijk aansluiten bij uw persoonlijke situatie.

Het invullen van de Persoonlijke Gezondheidscheck duurt ongeveer 30 minuten en gaat via het internet. U hoeft de test niet in één keer af te maken. U kunt tussentijds met de Persoonlijke Gezondheidscheck stoppen en op een later tijdstip opnieuw inloggen en verder gaan waar u was gebleven.

Advies op maat

Na het invullen van de test krijgt u praktische adviezen om gezonder te kunnen leven. Ook wordt u doorverwezen naar websites, organisaties of hulpverleners die u kunnen helpen om gezonder te gaan leven.

Wat zijn de kosten?

Het uitvoeren van de Persoonlijke Gezondheidscheck is gratis, net als het persoonlijk advies dat u na het invullen krijgt.
Let op: Aan het eind van de Persoonlijke Gezondheidscheck kunt u het advies krijgen thuis extra metingen te doen. De kosten hiervan komen voor uw eigen rekening. De onderzoekers raden u aan om de metingen via uw eigen huisarts te laten doen omdat dit goedkoper is.

Privacy

Al uw gegevens worden uiteraard anoniem verwerkt en de gegevens worden alléén gebruikt voor dit onderzoek. De website is goed beveiligd en gegevens zullen nooit aan andere instanties worden door gegeven.