Risicotest

Zelf testen

Als u via uw huisarts een uitnodigingsbrief heeft ontvangen, kunt u zelf via het internet te testen of u een verhoogde kans (ofwel risico) heeft om hart- en vaatziekten, suikerziekte en/of nierschade te krijgen. Ook als u geen klachten heeft, kan uw risico verhoogd zijn. Daarom is het belangrijk voor u om de Risicotest te doen. U krijgt dan direct een advies hoe u uw risico kunt verkleinen. Het invullen van de test duurt minder dan 5 minuten. In de Risicotest worden zes korte vragen gesteld over u, uw familie en uw leefstijl. Bij de uitnodigingsbrief van uw huisarts zit een meetlint om uw buikomtrek te meten.

Ga met de uitnodigingsbrief van de huisarts bij de hand naar de Risicotest (via het kopje ‘Welkom’, in het menu) . Log in met uw persoonlijke vouchercode, dit is de code in die in de uitnodigingsbrief staat. De website vraagt u ook enkele aanvullende gegevens in te vullen. Het is belangrijk dat u de juiste contactgegevens invult. Er wordt zeer zorgvuldig om gegaan met uw persoonlijk gegevens. De website is goed beveiligd en de gegevens worden niet aan anderen door gegeven.

De test is niet bestemd voor mensen die al een hart- en vaatziekte, suikerziekte of schade aan de nieren hebben. Uw huisarts stuurt u alleen een uitnodiging als u volgens uw medische gegevens geen hart- en vaatziekte, suikerziekte of nierschade heeft.

Wat als uw risico verhoogd is?

Als u de risicotest hebt ingevuld, ziet u of uw risico op hart- en vaatziekten, suikerziekte en/of nierschade mogelijk verhoogd is. U krijgt dan het advies om een afspraak te maken met uw huisarts voor het ‘PreventieConsult’. Als u op bij de huisarts komt voor de afspraak, neem dan de uitslag van de Risicotest uitgeprint mee.

Wat als uw risico niet of licht verhoogd is?

U hoeft niet naar de huisarts. Na het invullen van de risicotest krijgt u direct een kort advies over uw leefstijl. Voor nog betere adviezen op maat krijgt u de ook de mogelijkheid uw leefstijl uitgebreider te testen via de Leefstijltest. Na het invullen krijgt u dan uitgebreide adviezen om gezonder te kunnen leven.

Wat zijn de kosten?

Het doen van de Risicotest is gratis. Ook het persoonlijk advies dat u aan het eind van de vragenlijst krijgt is gratis.

Privacy

Al uw gegevens worden uiteraard anoniem verwerkt en de gegevens worden alléén gebruikt voor dit onderzoek. De website is goed beveiligd en gegevens zullen nooit aan andere instanties worden door gegeven.

Heeft uw moeite met Nederlands?

Het PreventieConsult wordt op dit moment alleen in het Nederlands aangeboden. Als u moeite heeft met de Nederlandse taal, vraag dan iemand om u te helpen. U kunt ook de praktijk bellen om te vragen u te helpen met invullen.